2007. október 13., szombat

Tokyo

Elhatároztam, hogy a projekt végén pár napot eltöltök Tokyoban a barátaimnál, mert ki tudja, mikor fúj a szél újból Ázsiába. Sikerült egy kedvezményes repülőjegyet találni Bangkokból az indiai légitársasággal. Eszméletlen nagy a különbség. Szélsőség az is, csak másfajta. Minden rendezett, megtervezett, design. Az emberek az utcán mintha a divatlapokból bújtak volna elő. Annak ellenére, hogy a technika ott van a hétköznapokban, sok szempontból európaiasak, mégis tartják szokásaikat, járnak a templomokhoz, a kabuki színházba és a hétköznapjaikban is ott van a múlt, ami nemrég változott meg.


A városban érdekes szobrokat találtam, és fotóztam néhány óriás-épületkomplexumot :-)




Ja, és van esernyőzacskózó a középületek előtt: tartsuk szárazon, amit lehet!


Néha a házak között vagy a hegytetőn megbújik egy kis shinto templom.


Hatalmas bevásárlóközpontok vannak különösen a Ginza negyedben. A magas épületek, színek és a hömpölygő tömeg érdekes kontraszt Kambodzsához képest. Itt sokan sétálnak az utcán, és forgalmat nem a motorosok képezik.


Viszont a legnagyobb élmény mégis az volt, amikor egy kis eldugott sushi bárban a kedves fiatalember miniatűrt készített nekem. Ezt még további képzőművészeti alkotások követték.



Szintén mély nyomot hagytak bennem a kedves-játékos-mókás plakátok. Azt hiszem, még sokat kell fejlődnünk, hogy a darabolt nyershúsokat ábrázolókat nálunk is kreatívabb ötletek váltsák fel. Bár a nyershús működik, hisz rendesen beette magát az emélkezetembe.


Nincsenek megjegyzések: