2008. január 16., szerda

Kincskeresés / Treasure hunting

Montreál csodálatos. Hideg, havas, hangulatos. Reggelenként csillog, esténként világít. Az emberek nem értik miért látom így. Azt hiszem azért, mert kincskeresőként kincsekre bukkanok. Az első kincs Kitty és Martin, aztán az új lakás, az emberek, akikkel megismerkedhetek, a hangulat ahogy együtt vagyunk a lakásban, amit bérlünk, az esti beszélgetések, az egyetem, ami egy kicsit gyakorlatiasabb mint otthon, és sokkal több a csoportbeszélgetés...

Az alábbi képen Julio látható, aki hozzásegített a kis szobámhoz. Chilei. Sajnos pont most utazik haza két hónapra a családjához. Még szerencse, hogy Julie és Martin maradnak.

Above, he is Julio, who helped me to have a nice little room in Montréal. He is very nice person from Chile, living in Montréal 6 years ago. Yesterday we had poutine together, because Julio is traveling to South America soon. He also invited some friends from the neighbours.

What is Poutine? It is a traditional food in Quebec. Populare.

Ez poutine. A Quebec-iek főétele. Inkább tradíció, de nem mondható hogy naponta ezt eszik. Kicsit nehéz étel.

You can read more here: Article

Az egyetem is csodálatos. Főleg szervezetfejlesztésre sikerült fókuszálnom. 4 tantárgyam van, hetente 8-szor másfél órát töltök bent. A tanárok közvetlenek, kedvesek, csoportmunka zajlik mindenhol, függetlenül a tantárgytól. A csoportok közös projekteken dolgoznak a félév során, az eredményekről a félév végén beszámolnak. A tananyag és a témák hasonlóak mint otthon, csak a feldolgozás módjában van különbség.

Az alábbi képen jobbról a Bronfman épület, ahol koptatom a padokat.


Az épület egy híres kanadai-amerikai családról kapta a nevét:
Article
The university is perfect I enjoy so much all of the subjects I took. Of course I sholud improve in English to gain more but I hope soon that will also happen. We work in groups on projects. Compared to my previous experience the education is more practical here. The topic is exactly the same only how we work on it is less theoretical.

And finally McTavish at campus, where I walk about 6-8 times per day.

1 megjegyzés:

Deák Tibor írta...

Nagyon örülök a képeknek is, így el tudom képzelni, hogy milyen helyen élsz, merre jársz és milyen szép dolgokkal találkozol! Várom a további bejegyzéseket és fotókat!

Vigyázz Magadra és érezd jól Magad!

T